30 dagers åpent kjøp - Få først. Betal senere.

  • 50.000+ kunder

  • 1-4 dagers levering

  • 100% fornøydgaranti

  • 30 dagers åpent kjøp

5 råd for bedre søvnkvalitet

5 råd for bedre søvnkvalitet - Treningsgiganten.no

Søvn er en essensiell faktor for livskvalitet og livsglede. Tilstrekkelig og høy søvnkvalitet er avgjørende for vår fysiske og mentale helse. Dessverre sliter mange med søvnproblemer i dagens hektiske verden.

Her er fem råd for å forbedre søvnkvaliteten din og sikre at du får den hvilen du trenger.

1. Ikke spis etter kl. 18:00 eller 3 timer før sengetid

Å spise rett før sengetid fører til at kroppen jobber med å fordøye maten, og denne prosessen krever mye blod. Kroppen prioriterer å fordøye maten og blodet går derfor ned i magen for å gjennomføre denne prosessen. Og for mange er dette årsaken til at de våkner like utslitte som da de la seg. Nettopp fordi blodet som burde forblitt i hjernen og resten av kroppen for å hjelpe deg med å bli uthvilt, har gått til å fordøye maten. 

Derfor er det en god idé å unngå tunge måltider og snacks etter kl. 18:00 eller minst 3 timer før sengetid. Dette gir fordøyelsessystemet tid til å jobbe før du legger deg ned, og det kan bidra til en mer rolig natts søvn.

2. Begrens skjermtiden 1 time før sengetid

Mobilen er et fantastisk verktøy, men den har også flere ulemper. Mobiltelefoner og PCer sender ut blålys fra skjermene som hemmer produksjonen av søvnhormonet melatonin, som er avgjørende for å regulere søvnsyklusen vår. Prøv å begrense skjermtiden minst én time før sengetid, eller bruk blålysfiltrerende briller for å redusere påvirkningen.

3. La soverommet være en soveoase

Soverommet bør være en hellig rom for søvn. Bruk det kun til søvn og intime øyeblikk, prøv å unngå å arbeide, se på TV eller spille dataspill i sengen.

Investér i en god seng som gir god støtte. Mykt sengetøy i naturlige materialer som bambus kan også bidra til å forbedre komforten og søvnkvaliteten din.

4. Kosttilskuddet for bedre søvn: Magnesium

Magnesium er et essensielt mineral som spiller en viktig rolle i søvnreguleringen. Det kan hjelpe til med å berolige nervesystemet og musklene, noe som fører til dypere søvn. Du kan vurdere å ta et magnesiumtilskudd, men det er alltid best å konsultere en helsepersonell før du starter noen kosttilskudd.

5. Etabler en søvnrutine

Å ha en fast søvn- og våkenhetstid, også i helgene, bidrar til å regulere kroppens indre klokke. Dette gjør det lettere å sovne og våkne opp til riktig tid. Lag en avslappende søvnrituale før sengetid, for eksempel å lese en bok, ta et varmt bad eller meditere, for å signalisere kroppen din at det er på tide å hvile.

Søvn er ikke noe vi bør ta for gitt. Å praktisere god søvnhygiene ved å følge disse rådene kan hjelpe deg med å oppnå en mer avslappende og restituerende søvnopplevelse. Ved å ta vare på din søvnkvalitet, kan du oppleve forbedret energi, humør og generell livskvalitet.