30 dagers åpent kjøp - Få først. Betal senere.

  • 50.000+ kunder

  • 1-4 dagers levering

  • 100% fornøydgaranti

  • 30 dagers åpent kjøp

Slik kan bedriften redusere sykefraværet og øke produktiviteten

Enten du sitter som arbeidsgiver eller om du er en arbeidstaker vil denne artikkelen kunne gi deg en ekte “a-ha opplevelse. Les videre for å forstå hvorfor.

Visste du at en muskel- og skjelettplager er den største enkeltårsaken til sykefravær i arbeidslivet? Selv om tallene begynner å bli noen år gamle, så har rundt 40% av sykemeldingene i Norge de siste årene vært relatert til en muskel- og skjelettplager. I tillegg til disse 40 prosentene kommer alle egenmeldingene som ikke regnes med i statistikken, og som utgjør en betydelig del. Akutte ryggsmerter er en vanlig årsak til sykefravær, men ettersom smertene gjerne er over et noen dager, velger mange å benytte seg av egenmelding istedenfor en lengre sykemelding.

Ca. 20% av norske arbeidstakere har rapportert om alvorlige muskel- og skjelettplager, og en tredjedel av uføretrygdede har muskel- og skjelettsykdommer. Dette er skremmende høye tall.

En stor utgift for arbeidgiver

Sykefravær er en stor utgiftspost for arbeidsgiver, og dersom sykefraværet er svært høyt, kan det gå ut over bedriftens økonomi og budsjett.
Men selv om det er kjedelig med høye utgifter for arbeidsgiver, så er realiteten at sykdom alltid er verst for den det gjelder. De ansattes helse bør alltid gå først, og det er sånn sett bedriftens plikt å legge til rette for best mulig arbeidsforhold. En investering på kort sikt kan være dyrt, men på lang sikt kan det være rimelig og lurt.

Tiltakene som virker

I rapporten “Om arbeidsrelaterte muskel- og skjelettplager” fremlagt av Arbeidstilsynet, er det ramset om en rekke konkrete tiltak som arbeidsgiver kan gjøre for å motvirke årsaker som kan føre til muskel- og skjelettplager. Noen av disse er:

Endrede arbeidsoppgaver
. For eksempel lettere fysisk arbeid enn før.
  • Mer varierte arbeidsoppgaver. For eksempel en blanding av stående og sittende arbeid.
  • Hjelpemidler. For eksempel løftehjelpemidler, hev-/senkbart arbeidsbord.
  • Flere pauser. For eksempel en hvileplass, anledning til å gå en tur.

Gode arbeidsforhold gir økt produktivitet

Det er ingen hemmelighet at gode arbeidsforhold legger til rette for økt produktivitet og effektivitet. Når arbeidstakerne kan bruke tiden konsentrasjonen effektivt til å utføre oppgavene de er satt til å gjøre, så vil også arbeidsgiver tjene på dette i lengden.
En annen stor fordel med gode arbeidsforhold, er et mer positivt arbeidsmiljø og bedre relasjoner og miljø blant kollegaene.


Men det krever at det legges til rette, og dette er arbeidsgiver sin oppgave.

Det enkle er ofte det beste

REMA 1000 eier kanskje slagordet, men “Det enkle er ofte det beste” er et utrolig passende slagord også for dette temaet. Forebygging er en løsning som på lengre sikt både er smartere og rimeligere enn behandlende tiltak når skader har skjedd. Ved å støtte opp under de ansattes helse både fysisk og psykisk, vil hele bedriften som en samlet enhet høyst sannsynlig kunne nyte fordeler som et bedre arbeidsmiljø og høyere produktivitet, som igjen resulterer i bedre resultater.

Å forebygge i denne situasjonen vil være å iverksette tiltakene som er nevnt over. Og her har brenner vi i MyStuff for spesielt et tiltak; Å være mer i bevegelse!

WalkingPad - Den beste investeringen i dine ansatte

Det er lett å bruke mye fine ord som får en bedrift til å fremstå som bare fryd og gammen, men det som virkelig er fint, og ikke minst viktig, er å investere i dine ansatte. Velger du som bedriftsleder dette, vil du også investere i bedriften.

Vi i MyStuff har gjort det til vårt mantra at enhver arbeidsplass med mulighet for det, burde investere i en WalkingPad til sine ansatte. Vår ambisjon er å selge produkter som kan bidra til å gjøre hverdagen til folk flest enklere og bedre, og ikke minst arbeidsplassen bedre! Våre unike og testvinnende gåmøller og tredemøller har i løpet av de siste årene tatt markedet med storm, og etterspørselen har vært helt enorm. Med en gåmølle fra WalkingPad kan dine ansatte enkelt være i bevegelse å gå samtidig som de jobber effektivt på kontoret, eller hjemme.

Det mest unike med WalkingPad er den lave vekten, den kompakte størrelsen og det lave støynivået. Med en vekt på mellom 25-35 kg, et foldbart design og innebygde transporthjul, er WalkingPad enkel å flytte mellom ulike rom, eller å slå sammen slik at den kan oppbevares uten å oppta unødvendig plass.
Støynivået er så lavt at ansatte med sitt eget kontor fint kan benytte en WalkingPad gåmølle uten å forstyrre andre, og hastigheten kan enkelt justeres slik at det er mulig å gå og jobbe effektivt uten problemer.

Våre beste WalkingPad for arbeidsplassen

Vår best egnede WalkingPad til bruk på arbeidsplassen er WalkingPad A1Pro. Dette er en utrolig kompakt og kraftig gåmølle som enkelt kan skyves under en ståpult, har svært lavt støynivå, og justerbar hastighet mellom 0,5-6 km/t. Som ekstra motivasjon er det et eget LED-display som viser tid, hastigheten, distanse, antall skritt og kalorier forbrent.

Et annet svært godt alternativ er Walking Pad C2. Dette er vår letteste gåmølle og veier kun 25,5 kg. C2 kommer i flere ulike farger og har et så flott elegant design at den nesten fremstår som et pent møbel! Begge disse modellene kan foldes sammen 180 grader slik at de ikke blir mer 13 cm tykk, og kan enkelt oppbevares bak en stol, pult, eller opp langs veggen.

Velg smart - velg WalkingPad

Markedet for gåmøller og kontormøbler har vokst enormt de siste årene, spesielt etter pandemien som inntok verden i 2020. Det finnes mange ulike merker å velge mellom, og som med alt annet er det med varierende kvalitet.

I Norge har MyStuff enerett på KingSmith WalkingPad. Det er MyStuff som har agentur på merkevaren og som forhandler dette, selv om merket stadig dukker opp hos andre forhandlere uten tillatelse fra KingSmith Official.

Vi kan garantere for at våre WalkingPad holder høy kvalitet og hører til blant de beste alternativene i denne kategorien av tredemøller. Vi er stolte over å forhandle dette merket, og håper å gjøre Norge sprekere!