30 dagers åpent kjøp - Få først. Betal senere.

  • 50.000+ kunder

  • 1-4 dagers levering

  • 100% fornøydgaranti

  • 30 dagers åpent kjøp

Sammenleggbar tredemølle – Hvilken bør jeg velge?

Det finnes et bredt spekter av sammenleggbare tredemøller på markedet, og det er lett å bli forvirret. Hvilke modeller har fått best i test? Hvilken topphastighet er bra nok? Trenger du egentlig tredemølle med stigning? I de neste avsnittene gir vi deg full oversikt.
Sammenleggbar tredemølle

Hva bør du ta med i vurderingen?

Den kompakte størrelsen til sammenleggbare tredemøller har gjort det mulig for mange flere mennesker å trene hjemmefra. Det riktignok ikke bare størrelse som er viktig når det gjelder å velge riktig modell. Her er de viktigste kriteriene du bør ta med i vurderingen:

Løpshastighet: Skal du primært benytte tredemøllen til intensiv intervalltrening, rolig jogging eller holder det med rask gange? Vi har sett på optimale sammenleggbare tredemøller innenfor hver enkelt brukergruppe.

Stigning: Tredemøller med stigning gjør at du kan bryne deg på seige motbakker, men er dette noe du faktisk kommer til å benytte? Her kommer det helt an på ambisjonsnivået og hvilket stadium du er på i treningen.

Størrelse og vekt: En sammenleggbar tredemølle har en stor fordel når det gjelder størrelse og vekt, men her er det også store sprik mellom hver enkelt modell. Enkelte modeller kan klappes sammen to ganger, mens andre bare skyver opp løpebåndet i loddrett vinkel.

Display og brukervennlighet: Går du hyppig på treningsstudio er du antakelig vant til å sette deg inn ulike treningsprogrammer og menyer på treningsapparatene. Andre brukere som f.eks. pensjonister vil ikke ha samme behov for avanserte berøringsdisplayer.

Garanti og service: En sammenleggbar tredemølle er en stor investering for mange, og kjøper du mølla på nettet er det spesielt viktig at du velger en nettbutikk som du kan stole på. Mølla skal benyttes i mange år, og dersom det blir behov for service er det viktig med god oppfølging.

Lydnivå: De fleste tredemøller bråker ganske mye, noe som fort kan bli til et irritasjonsmoment i husstanden. Dersom du ønsker minimalt med støy er det viktig å finne en tredemølle med maksimal demping, slik at vibrasjonene ikke forplanter seg i gulvet.

Demping: Det er utrolig viktig å velge en sammenleggbar tredemølle med god demping, slik at du forebygger slitasjeskader på knær, rygg og nakke. God demping fra løpebåndet i kombinasjon med riktig løpeteknikk gjør at du holder deg skadefri.

Vekt på brukeren: Det er viktig å sjekke maksvekten før man går til innkjøp av en sammenleggbar tredemølle. Mange kjøper tredemølle for at den skal brukes av hele familien, og det er viktig å planlegge for den tyngste brukeren.

3 typer sammenleggbare tredemøller

Vi har delt inn de sammenleggbare tredemøllene i tre hovedkategorier for å gjøre det enklere å sikte seg inn mot en passende modell.

Gåmøller beregnet på mosjonstrening

Markedet for såkalte gåmøller har eksplodert de seneste årene. Dette er relativt enkle modeller med en topphastighet på rundt 6 km/t som dekker mosjonsbehovet for en veldig stor brukergruppe. Det flotte med en gåmølle er at du kan skaffe deg den daglige trimmen uansett hvor dårlig vær det er ute. På vinterstid er det mange i Norge som blir stillesittende, og dette er en glimrende måte å holde seg i aktivitet på. Og når du blir lei av å ha tredemøllen stående på stuegulvet er det bare å skyve den under sofaen.

Prismessig ligger modellene i denne kategorien på rundt 5 000 kroner. Du får den samme graden av stabilitet som dyrere alternativene, men husk at denne kategorien ikke er beregnet på løping. En hastighet på 6 km/t tilsvarer rask gange, og du kommer raskt opp i 10 000 skritt etter en times tid. Denne typen modeller er vanligvis også veldig enkle å betjene, og er utstyrt med oppkobling mot mobilen. WalkingPad modellene blir levert med sensorer som gjør at hastigheten på løpebåndet automatisk justeres ut ifra hvor på båndet du setter foten. Stort enklere får det ikke blitt!

Anbefalte gåmøller for mosjonstrening:

WalkingPad A1 Pro: Med en topphastighet på 6 km/t og vekt på 28 kg er dette en sammenleggbar tredemølle i høy kvalitet beregnet på mosjonstrening.

WalkingPad MC21: En stabil og avansert mølle med topphastighet på 10 km/t og vekt på 37,5 kg gir god balanse og demping.

WalkingPad R1 Pro: Topphastighet på 10 km/t og vekt på 33kg gjør dette til en ypperlig tredemølle beregnet på jogging og rask gange.

Hør personlig trener og online coach Camilla Annaniassen har å si om WalkingPad R1 Pro:

Fleksible sammenleggbare tredemøller

Dette er en kategori møller som dekker et vidt spekter av brukere, samtidig som man kan folde den sammen flere ganger slik at den opptar minimalt med plass. I forhold til topphastighet ligger de fleste modellene på rundt 12 km/t, noe som tilsvarer en gjennomsnittlig løpshastighet. Sammenleggbare tredemøller av denne typen passer derfor bra for vanlige løpeturer i jevnt tempo, optimalisert med tanke på kondisjonstrening. Dersom du har planer om å benytte tredemøllen til intervalltrening eller løping i høyere tempo generelt, bør du se nærmere på kraftigere modeller.

En stor fordel med denne kategorien møller er at den passer for flere typer brukere, enten man ønsker å benytte den til rask gange eller mer intensiv løpetrening. Slik sett vil hele familien ha glede av tredemøllen, og det er enkelt å tilpasse innstillingene for hver enkelt person. Modellene fra WalkingPad går dessuten på hjul og veier godt under 40 kg, så det er lekende lett å trille den fra et rom til et annet. Med en tykkelse på rundt på rundt 15 cm er den enkel å finne plass til enten man bor i en kompakt eller byleilighet eller skal bruke den på hytta.

Anbefalte fleksible sammenleggbare tredemøller:

WalkingPad K12: K12 har bl.a. en avansert fjernkontroll med LCD display som gjør det lekende lett å gjøre justeringer under løpingen. 12 km/t topphastighet.

WalkingPad X21: Kåret til den beste sammenleggbare tredemøllen av tek.no. X21 har overlegne egenskaper, og blir levert med en topphastighet på 12 km/t og et veldig hendig kontrollhjul.

WalkingPad R2 Pro: En topphastighet på hele 12 km/t, kompakthet og lav vekt har gjort dette til Norges mest populære sammenleggbare tredemølle.

Hør personlig trener og online coach Camilla Annaniassen har å si om bestselgeren WalkingPad R2 Pro

Kraftige sammenleggbare tredemøller

Dersom du trenger litt mer trøkk i løpetreningen finner du en rekke kraftige sammenleggbare tredemøller med toppfart på 15 km/t eller mer. Dette er tredemøller som passer bra til intervalltrening og høye løpshastigheter, samtidig som du får optimalt med demping og stabilitet. Du kan naturligvis benytte denne kategorien som gåmølle også, og slik sett får du dekket hele spekteret av behov fra enkel mosjon til mer intensiv trening. Du må regne med at vekten på denne typen tredemøller er en god del høyere enn de enklere modellene.

Når det gjelder grad av kompakthet vil du kunne folde opp løpebåndet slik at det står i loddrett stilling parallelt med stativet. Mange modeller har hjul, slik at du enkelt kan rulle den dit du måtte ønske. På denne måten kan du plassere tredemøllen inntil en vegg slik at den opptar minimalt med gulvplass. Selv om den ikke er like sammenleggbar som de enklere tredemøllene er den fortsatt mye enklere å håndtere enn store gammeldagse tredemøller som ofte veier over 100 kilo.

Anbefalte kraftige sammenleggbare tredemøller:

WalkingPad K15: Med 15 km/t topphastighet er WalkingPad 15 en råtass av en sammenleggbar tredemølle. Kåret til best i test av tekguide.no, er dette modellen for de som ønsker høyere løpshastigheter og større grad av stabilitet.
Se alle modeller her