30 dagers åpent kjøp - Få først. Betal senere.

  • 50.000+ kunder

  • 1-4 dagers levering

  • 100% fornøydgaranti

  • 30 dagers åpent kjøp

Hvordan gå ned i vekt?

Hvordan gå ned i vekt

I denne artikkelen skal vi forklare hvordan du kan gå ned i vekt, raskt og effektivt. 

Vektnedgang kan være krevende for mange og det er flere grunner til dette, men den mest vanlig årsaken er feil informasjon. Det finnes hundrevis om ikke tusenvis av ulike råd og tips som tydeligvis skal få deg ned i vekt.

Hvordan gå ned i vekt?

Å gå ned i vekt er ikke et magisk triks, men rett og slett vitenskap - det er et regnestykke. Hvordan klare å forbrenne kalorier enn du spiser. Veldig sliter med å gå ned i vekt da de gjør enorm drastiske tiltak ettersom at man ønsker resultater raskt.


Noen vanlige drastiske tiltak er for eksempel å gå ned fra 3000 kalorier daglig og rett ned til 1500 kalorier. Det er klart at dette får deg ned i vekt hvis du klarer å halvere inntaket av kalorier, men spørsmålet er: Hvor lenge orker du å holde på?

Hvordan gå ned i vekt fort?


Dette spørsmålet er blant de mest søkte spørsmålene når det kommer til å gå ned i vekt.

Raskere resultater er noe vi alle ønsker, men da er det desto viktigere at strategiene er riktig. Tips 1 -  Hvordan gå ned i vekt forteste mulig


Slik vi nevnte innledningsvis så er vektnedgang et regnestykket, antall kalorier kalorier du spiser må være færre enn du forbrenner. Så ved å enheten senke antall kalorier du spiser eller forbrenne mer vil du gå i “minus” og dermed går du ned i vekt.


Men, hvis du klarer å spise mindre og samtidig øke aktivitetsnivået ditt, vil du få dobbelt effekt. 


Da lurer du sikkert på, hvordan skal jeg kunne øke aktivitetsnivået mitt, hvis jeg får i meg mindre energi. Det er her kluet ligger; kroppen bruker enorme mengder energi på å fordøye mat, så ved å senke matinntaket, vil kroppen faktisk gå i overskudd ettersom at fordøyelsessystemet ikke trenger å bruke så mye energi på å fordøye maten. 


Kroppen har mange systemer som jobber og bruker energi, som vi ikke tenker over eller merker. Det eneste vi føler på er at kroppen ikke har nok energi. 

Strategisk:


  • Tell antall kalorier du får i deg på en vanlig dag (vær veldig presis)
  • Bruk dette tallet som et utgangspunkt og prøv å senk matinntaket med 25% 
  • Samtidig bør du øke aktivitetsnivået med 25%.

Hvis du tar bilen til butikken, prøv å gå. Hvis du tar bussen til jobb, prøv å gå til neste stasjon eller gå av en stasjon tidligere. Tips 2 - Hvordan opprettholde en stabil vekt


Mange ser på det å gå ned i vekt som noe man gjør én gang, det er et helt feil syn på saken. Selve vekttap perioden er som en innledning i en bok. Du leser innledningen for å komme dit du ønsker, men selve innholdet foregår i hoveddelen, i forhold til vektnedgang er dette delen hvor du prøver å holde vekten stabil. 

Sunn livsstil - MyStuff.no

Så, hvordan holder du vekten stabil når du først kommer hit?

Først bør du vite at dette er en livsstil, så ved å endre deler av livsstilen din vil du være på veldig god vei. Du trenger ikke å ta drastiske tiltak, det kan være så enkelt som å slutte å ta heisen, slutte å spise potetgull i ukedagene eller gå til butikken. 


Når du har fått endret noen ting, kan du legge til noen flere, men ikke glem å klappe deg selv på skulderen for hver lille ting du klarer å forbedre. 


Prøv å stress mindre, og sov nok


Stress og søvn er to faktorer som påvirker hvorvidt du klarer å gå ned i vekt eller opprettholde ønsket vekt. Dersom du er en stresset person, anbefaler vi å prøve å vinne ut hvorfor du er så stresset, for stress påvirker kroppen både mentalt men også fysisk. Stress gjør det vanskeligere å gå ned i vekt og det samme gjelder søvn.


Hvis du ikke sover nok (helst mellom 7-9 timer per natt), vil ikke kroppen få nødvendig med hvile og det er mange prosesser som skjer mens du sover og mange av disse påvirker hvor vekten din. 

Tips 3 - Matplan for å gå ned i vekt 

Mat og drikke er en faktor du ikke kan komme deg rundt, uansett om du vil opp i vekt eller ned i vekt. Du har sikkert hørt uttrykket “du blir det du spiser”, det er kanskje ikke helt presist, men det er mye sannhet.


Spiser du sunn og frisk mat vil du ha en sunn og frisk kropp. Hvis du spiser mye fet mat, fastfood og annen mat som alle vet ikke er bra for kroppen, vil man legge på seg raskere, kroppen vil oppleves som mindre frisk/energisk og man blir raskere utmattet. 

Keto diett - MyStuff.no

Konkret matplan for å gå ned i vekt


Markedet florerer av matplaner, Nutrilett barer, lavkarbo barer også videre - Vær litt skeptisk til dette, produsentene bak disse matvarene spiller på et stort behov, nettopp det å gå ned i vekt raskt.


Denne matplanen vi kommer med er utrolig enkel og fungerer gang på gang: Keto diett


Proteiner, fett og karbohydrater er tre næringskilder mennesker lever av og det er viktig å forstå hvordan kroppen fungerer for at du skal vite hvordan du kan gå ned i vekt raskest mulig. 


Så, karbohydrater er den vanligste kilden og det er det vi er mest vant til: Brød, knekkebrød, pasta, poteter og ris er noe alle spiser daglig - Bortsett fra de som går på Keto diett, for de skal gå ned i vekt, uten å gå rundt og være sulten hele dagen.


Stemmer, du kan gå ned i vekt og likevel være mett. For du erstatter karbohydratene med masse salat, større mengder kjøtt, fisk, egg (proteiner og grønt). Det er volum som gjør det mett, ikke kalorier. 


Så hvis vi utelukker karbohydrater, så har vi fett og proteiner som energikilder igjen. I kroppen har du noen energilagre, hvis du spiser karbohydrater vil disse lagrene bli fylt med karbohydrater.


Men hva skjer hvis disse lagrene er tomme? Jo, kroppen bruker fettlagrene i kroppen og du vil begynne å forbrenne fett med en gang. Hvis lagrene med karbohydratene er fulle, må du være i fysisk aktivitet i opptil 90 minutter før disse lagrene gå tomme, og først da begynner kroppen å ta av fettet. 


Spis mindre karbohydrater, mer fett og proteiner


Er det sant? Skal jeg spise mer fett, ja - Det er bedre å spise mer fett, men husk det må være sunt fett. Fett fra fisk, sunne oljer som olivenolje, kokosnøtt olje, avokado også videre. 


Det er lettere å forbrenne fett når du ikke har karbohydrater i kroppen, det er grunnen til at du ikke bør spise mye karbohydrater - maks 50 gram om dagen. 


Husk å spis proteiner, som fisk, egg og bønner, for å opprettholde muskelmassen. Proteiner er kroppens byggesteiner og det er nødvendig for kroppen.


Diet i perioder


For best mulig effekt anbefaler vi å gå på keto dietten i 2-3 uker, deretter kan du være en uke av og spise karbohydrater igjen, men i moderate mengder. Kroppen trenger variasjon og det er viktig å ikke ha et ensidig kosthold.


Hvordan gå ned i vekt med en tredemølle?

Tredemøller har lenge vært en viktig del av aktiv hverdag, gange og løping er blant de meste effektive metodene for å gå ned i vekt. 

Hvordan gå ned i vekt med en tredemølle?


Visste du at det å gå på en WalkingPad i 1 time om dagen kan gjør deg opptil 87% mer energisk på kun 1 uke. Utover dette er det 46% mindre sjanse for hjerte svikt og du kan bli opptil 66% mer produktiv. 


Du kan forbrenne flere hundre kalorier i timen, dersom du bruker en en WalkingPad på kontoret, spesielt i disse dager hvor hjemmekontor har blitt den nye hverdagen for mange. Med færre daglig skritt og færre trappetrinn, er det desto viktigere at du finner nye alternativer for å holde kroppen i bevegelse og forbrenne litt kalorier.


Konklusjon

Det å gå ned i vekt er et enkelt regnestykke, du må enkelt og greit forbrenne flere kalorier enn du spiser og du vil gå ned i vekt. Vekttap er en livsstil, start med å endre små ting som du vekt er godt for deg, så om gå trapper, spise friskere mat og sove nok. 


Utover dette er keto dietten en helt perfekt metode for å gå raskt ned i vekt, men fremdeles føle seg mett. Samtidig kan en kontormølle bidra til en mer aktiv hverdag og igjen, det å gå ned i vekt er en livsstil. 


Masse lykke til!