Lyst på å komme i god løpeform? Da bør du sjekke den nye generasjonen sammenleggbare løpemøller for hjemmebruk. Her er egenskapene du bør se etter for å velge en knallbra løpemølle som passer for ditt behov, enten du er nybegynner, mosjonist eller ambisiøs idrettsutøver.
Løpemølle for nybegynnere
Dersom du ikke er typen til å trene på treningssenter, eller ikke liker tanken på å løpe langs veien er en løpemølle for hjemmet en av de beste investeringene du kan gjøre i egen helse. En løpemølle på hjemmebane gjør at du kan sette i gang med treningen i ditt eget tempo uten forstyrrelser.
Et godt råd er å starte med jevnlige økter og rask gange frem til du føler deg komfortabel med å øke hastigheten. Brukervennlige løpebånd som WalkingPad blir dessuten levert med ulike automodus, slik at du ikke trenger å tenke på innviklede innstillinger. Alt du trenger å gjøre er å slå på på-knappen, så er du i gang.
Viktig med stabilitet
For nybegynnere er det viktig med et løpebånd som gir god stabilitet. Du bør derfor styre unna de aller billigste og letteste modellene laget hovedsakelig av plast, og se etter en modell med solid metallramme. Dersom du tilhører den tyngre vektklassen er det dessuten viktig å sjekke maksvekten på løpebåndet for å være sikker på at den tåler påkjenningene.
God demping er essensielt
Når det er lenge siden man trente sist, har man lettere for å pådra seg belastningsskader. Derfor er det viktig å velge et løpebånd med god demping, slik at man kommer godt i gang med treningen uten å pådra seg skader. WalkingPad har utviklet et helt unikt dempingssystem som minsker påkjenningene på ledd og muskler, noe som passer perfekt dersom du ikke har trent på en stund.
Håndtak og sikkerhetssnor
Det finnes løpebånd både med og uten stativ. Fordelen med et løpebånd med stativ er at du har noe å støtte deg til når du setter i gang med løpingen. Mange stativer har dessuten feste for drikkeflaske som gjør det enkelt å drikke uten at man mister balansen. Se også etter en løpemølle med sikkerhetssnor, slik at båndet automatisk stopper dersom du skulle være uheldig å falle.
Sammenleggbar løpemølle
For nybegynnere som bare skal bruke løpemølla av og til, er det viktig at den er enkel å slå sammen etter bruk. På dette området har WalkingPad funnet frem til geniale løsninger for å gjøre tredemøllene mest mulig kompakte. Ja, de har til og med hjul slik at de kan trilles bort og oppbevares under en seng eller sofa.
Anbefalt løpemølle for nybegynnere: WalkingPad R2 Pro
- Automodus
- Fjernkontroll
- Ultrakompakt
- Stabil og sikker
- Godt dempet løpebånd
- Enkel å komme i gang med
En topphastighet på hele 12 km/t, kompakthet og lav vekt har gjort R2 Pro til Norges bestselgende løpemølle. Den kraftige motoren i kombinasjon med et godt dempet løpebånd gjør at du får en behagelig løpsopplevelse som gjør det lett å komme i gang med treningen.
Ved hjelp av automodus og intuitiv betjening via fjernkontrollen kommer du i gang uten innviklede innstillinger. Dette er en mølle som det er en fryd å bruke, og et trygt valg for alle som ønsker å komme i gang med regelmessig løpetrening.
Løpemølle for aktive mosjonister
Dersom du er en aktiv løper som har holdt på en stund, kan en løpemølle for hjemmet hjelpe deg å holde formen ved like og øke ytelsen over tid. Spesielt på kalde og regnfulle dager når det er lite fristende å løpe utendørs, kan innendørs tredemølle hjelpe deg å holde løperutinen ved like. Vi har sett på noen av de viktigste egenskapene aktive mosjonister bør se etter.
Nok ytelse og toppfart
Dersom du allerede er i god løpeform, bør du styre unna de enkleste gåmøllene som er mer beregnet for rask gange eller lett jogging. Se etter en modell med kraftig nok motor til å klare en toppfart på 10 km/t, som er gjennomsnittshastigheten for aktive mosjonister. Dermed kan du holde formen ved like uten å måtte justere ned tempoet når du trener innendørs.
Mulighet for intervalltrening
Intervalltrening er en av de mest effektive treningsformene, og det finnes en rekke løpemøller som eksempelvis lar deg veksle mellom intervaller hvor du jogger i 30 sekunder og spurter i 30 sekunder. Du kan naturligvis justere intensiteten på intervallene, avhengig av hva du ønsker å få ut av treningen.
Display og treningsdata
Det finnes det en rekke apper og pulsklokker med avanserte innstillinger som lar deg analysere formkurven i detalj. Slik sett er det egentlig ikke så nødvendig med en avansert treningscomputer på tredemøllen. Likevel kan det være greit å se etter en modell med et tydelig display som lar deg fortløpende holde øye med hastighet, kaloriforbruk og puls under treningen.
Anbefalte løpemølle for aktive mosjonister: WalkingPad X21
- Høy ytelse på 2 HK
- 12 km/t topphastighet
- Kraftig aluminiumsramme
- Intuitivt kontrollhjul og display
- Smart løsning for å folde sammen
- 4-lags løpebånd gir optimal demping
Det er ikke uten grunn at WalkingPad X21 har blitt kåret til Norges beste sammenleggbare gåmølle av tek.no. X21 har overlegne egenskaper, og blir levert med en topphastighet på 12 km/t og 2 hk. Hastigheten justerer du enkelt med et intuitivt kontrollhjul, uten unødvendig kompliserte innstillinger.
Den kraftige ytelsen på 12 km/t og 2 hk gjør dette til en modell som passer perfekt for aktive mosjonister som trenger en utfordring å strekke seg etter. Et 4-lags løpebånd bygget på en kraftig aluminiumsramme gjør treningen sikker og stabil. Her får du mye treningsglede for pengene i mange år fremover!
Løpemølle for treningsentusiaster
Dersom du tilhører gruppen av de mest aktive løpsentusiastene, trenger du gjerne en løpemølle med høy toppfart. Høy toppfart i kombinasjon med stigning gir deg harde nok treningsøkter til å holde formen ved like og øke ytelsen over tid. Du bør også se etter en stabil mølle med god demping som tåler harde påkjenninger under intensive økter.
Kompakthet vs. stabilitet
Dersom du er på jakt etter en løpemølle som er bygget for intensiv løpetrening, faller valget gjerne ikke på de letteste og mest kompakte modellene. Dette betyr likevel ikke at du trenger å velge de største tredemølle-beistene som veier over 100 kilo. På dette området har WalkingPad truffet innertier ved å utvikle solide løpemøller med høy ytelse, som også kan slås sammen for oppbevaring.
Lydnivå og demping
Det er ikke til å komme utenom at tredemøller kan være bråkete. Pass derfor på at du velger en modell med god demping, og med en kraftig motor som klarer høye hastigheter uten å lage for mye støy. Du vil jo tross alt ikke irritere resten av husholdningen med daglige bråkete løpeturer som gjør at hele huset dirrer. En underlagsmatte kan dessuten være å anbefale, for å beskytte både gulvet og forlenge levetiden til tredemøllen.
Toppfart og stigning
Når det gjelder topphastighet, bør du se etter en modell som klarer 12 km/t. Dette er godt over gjennomsnittlig løpshastighet for en aktiv løper, og bør gi en bra utfordring for de fleste. Det kan også være en fordel å se etter en modell med stigning som gjør at du øker motstanden, og gjør treningen mer realistisk.
Anbefalt løpemølle for treningsentusiaster: WalkingPad K15
- 4% stigning
- Stort løpeareal
- 15 km/ topphastighet
- Innebygd berøringsskjerm
- Trillehjul og sammenleggbar
- Perfekt for intervalltrening
WalkingPad K15 byr på egenskaper helt i toppsjiktet. Dette er en sammenleggbar løpemølle som er dimensjonert for intensiv løpetrening med høy fart og store påkjenninger. I tillegg til en imponerende topphastighet på 15 km/t har den en fast stigning på 4%, noe som gjør dette til en optimal løpemølle for løpsentusiaster.
Et stort og stabilt løpebånd i kombinasjon med en intuitiv berøringsskjerm gjør det enkelt å veksle mellom høy og lav hastighet under intervalltrening. Her får du mange av de samme egenskapene som de profesjonelle tredemøllene du finner på treningssentre i en mye mer kompakt form.